1975. május 15-én Stop Cukrászda néven, családi vállalkozásként megnyitottuk első üzletünket Tatabányán, Bánhidán. Az üzlethelyiséget egy szobából alakítottuk ki. Külön helyen folyt a termelés és az értékesítés. Sikere volt a főzött fagyinak, a finom sütinek. Ahogy bővült a vendégkör, úgy lett egyre keresettebb a hely.
1982. május 1. – Megépül új egységünk Sárberekben. Itt már egy helyen van a termelés és az értékesítés, alkalmazottak is dolgoznak a cégnél a családtagok mellett.
Új gépek és berendezések teszik lehetővé a magasabb színvonalú kiszolgálást, az új termékek előállítását. Egyre többen járnak hozzánk, jó híre van a fagyinak és mindig vannak új sütik, pudingok, torták. Eltelik 10 év.
1993 július 15. – Emelet ráépítéssel megnyitjuk a Kávézó – Sörözőnket, ami lehetővé teszi az első osztályú vendégfogadást, az igények maradéktalan kielégítését. Versenyeken elért helyezések és díjak jelzik a szakmai munka elismerését. Új fagylalt ízek: bodza fagylalt (I. hely), Sissy királynő ibolya fagylaltja, akácfagyi; sütik, torták jelentik a folyamatosan megújuló kreativitást.
Kívülről nem látható, de 1998-ban kibővítettük a cukrászműhelyt, mivel a termelés és az új gépek kinőtték helyüket.
1998-ban megkaptuk a Gasztronómiai Szövetség Védnöki tábláját, amelyet csak az arra érdemes vendéglátó egységek kaphatnak.
1999-ben hatalmas átalakítás révén új üzlethelyiséggel és egy nagyobb terasszal bővült a cukrászda.
2001-től szinte minden évben versenyeken mérkőztünk meg szakmai vetélytársainkkal. Számos versenyen, pályázaton indultunk, melyen sikeres eredményeket értünk el.Ezek közül néhány: 2001-ben országos fagylaltversenyen 2 db aranyérmet, 2002-ben ugyanitt 1 db aranyérmet kaptunk. 2003-ban Farsang Kupa keretei között 1db aranyéremmel gazdagodtunk, ugyanebben az évben Dobos C. József díjat kaptunk. 2007-ben az országos fagylaltversenyen 1 bronzéremmel díjazták a citromfűs menta fagylaltunkat, ugyanebben az évben Venesz József díjat kaptunk. 2009-ben országos fagylaltversenyen bronzérmes lett a bodza fagylaltunk. 2015-ben a Kézműves Cukrászatért Díjat kaptuk a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületétől.
2016-tól több cukrász versenyen is aranyérmet szerzünk, Nyári Szandra kolléganőnk jóvoltából, aki torta alkotásaival szinte minden országos versenyen az elsők között szerepel. Első helyezést ért el a Torta mustrán Békéscsabán. A tatai Farsang Kupán is és a Palotási Torta Fesztiválon is I. helyezést ért el.
Számos dicső díjjal, éremmel rendelkezünk, de legnagyobb elismerés számunkra, amikor a nap, mint nap betérő vendégeink elégedetten távoznak.
Eredményeink
Roppant büszkék vagyunk rá, hogy 2024-ben a Megyei Értéktárba is bekerültünk, amely hosszú évek kitartó munkájának az eredménye. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy süteményeink hivatalosan is elismert nemzeti értéket képviselnek, amelyről a Megyei Értéktár Bizottság hozott döntést. Az elismerés pedig nem is érkezhetett volna jobb időpontban, hiszen a STOP Cukrászda jövőre lesz 50 éves. Szeretnénk hát köszönetet mondani minden dolgozónknak és vendégünknek, hiszen ők tették és teszik lehetővé, hogy ilyen megtisztelő elismerésekben részesülhessünk. Családi vállalkozásként folyamatosan törekszünk a fejlődésre, amelyet a nagy szakmai múlt és a köztünk lévő összetartás tesz lehetővé.
Minden nap azon dolgozunk, hogy a legjobb minőségű fagylaltokat, süteményeket és dísztortákat készítsük el vendégeink részére. Alkotásainkat versenyeken is rendszeresen megmérettetjük, így számos dicső díjjal, éremmel rendelkezünk. De a legnagyobb elismerés számunkra, amikor a nap, mint nap betérő vendégeink elégedetten távoznak.
Díjnyertes fagylaltok
2001-ben országos fagylaltversenyen 2 db aranyérem. 2002-ben ugyanitt 1 db aranyérem a colada fagylalttal. 2007-ben országos fagylaltversenyen 1 db bronzérem citromfős menta fagylalttal. 2009-ben országos fagylaltversenyen bronzérem bodza fagylaltunkkal
Elismert torták
2003-ban Farsang Kupa keretei között 1 db aranyéremet szereztünk. Szintén 2003-ban nyertük el a Dobos C. József díjat. A díjat csak azok kaphatják meg, akik állandó kiváló minőségen tartva az eredeti recept alapján készítik el a dobos tortát. 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban több cukrász versenyen is aranyérmet szereztünk. 2011 és 2012 évben is indultunk az ország tortája versenyen, ahol egy második és egy harmadik helyezést értünk el.
Társadalmi felelősségvállalás
Cukrászdánkban szelektív hulladékgyűjtés folytatunk, a vendégtérben is.
2014. márciusában indul útjára az évente megrendezésre kerülő Makaron nap, aminek a makaronok népszerűsítésén túl az adományozás a célja. Ugyanis a Makaron nap bevételének felét (miután kerek összegre egészítünk ki) a Komárom-Esztergom Megyei 104 Mentőalapítvány részére juttatjuk el.
Guiness-rekord
Képzeljenek el öt billiárdasztalt egymás mellé állítva, amelyet fél méter vastagságban borít kedvenc csemegénk, a somlói galuska. 2002-ben a 3650 adaggal a rekordkísérlet sikerült!
További elismerések
1998-as elismerésünk a Gasztronómiai Szövetség védnök táblája, amit egy évben csak tíz vendéglátóegység kap meg. 1998-ban, az országban a cukrászdák közül ezt mi nyertük meg.
A családi vállalkozásként indult, folyamatosan bővülő cukrászdánk 2003. decemberében az év vállalkozói díját nyerte el.
2006-ban kaptuk meg az Év mecénása díjat, amelyet a Tatabányai civil szervezetek szavazatai alapján ítélnek oda. Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra hiszen alapítása óta mi vagyunk az első kis vállalkozás aki ezt a díjat elnyerte.
2010-ben sajnos nem indulhattunk sem a fagylalt, sem pedig az ország tortája versenyen, mert az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy főnökasszonyunkat, Erzsi nénit beválogatták a verseny zsűrijébe.
A díjak sorát a 2013-ban megkapott Komárom- Esztergom megye év cukrásza díjjal folytattuk.
2015-ben a Kézműves Cukrászatért Díjat kaptuk a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületétől.
2017. decemberében a Magyar Gazdaságért Díjat vehettük át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől.